وزیر بهداشت در بازدید از پیشرفت احداث بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی در قم؛
بیمارستان خاتم قم پروژه ای بی نظیر در سطح کشور است
بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی خاتم قم اثر وضعی بسیار شایانی در خدمات سلامت در کل کشور خواهد داشت.
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پنجشنبه ۱۶فروردینماه ۱۳۹۷ از بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی خاتم در شهر قم که با حمایت بانک پاسارگاد و در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی این بانک ساختهمیشود، بازدید کرد.
طبق اعلام روابط عمومی بانک پاسارگاد، در آغاز سال ۱۳۹۷، گامهای بلندی در جهت توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در شهرهای مختلف برداشته میشود که در این راستا، دکتر سید حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسئولان وزارت نیرو، نمایندههای مجلس، استاندار، اعضای شورای شهر و جمعی از مسئولان استان قم و دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، با بازدید از پروژهی بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی خاتم در شهر قم، بر کیفیت ساخت و تسریع در خدمترسانی این بیمارستان نظارت کردند.
بانک پاسارگاد با ایجاد هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد، در راستای تقویت مشارکت بخش خصوصی در حوزه سلامت و ایفای مسئولیتهای اجتماعی، احداث شهرکهای سلامت و ۷۰۰۰ تخت بیمارستانی در شهرهای مختلف ایران را در دستور کار قرار داده و بیمارستان خاتم نیز با حمایت این بانک توسط هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد، در ۸ طبقه و با مساحتی بالغ بر ۲۰۰ هزار متر مربع در یک مجتمع آموزشی درمانی در شهرک سلامت خاتم، در حال ساخت است و بهار ۱۳۹۸ به بهرهبرداری خواهد رسید.
دکتر هاشمی که تاکنون با تکیه بر دانش، تجربه و تلاش اقدامات با ثباتی را در جهت ارتقای کیفیت بهداشت و سلامت عمومی و در دسترس قرار دادن خدمات درمانی برای آحاد افراد جامعه به انجام رساندهاست، با قدردانی از دستاندرکاران ساخت بیمارستان ۱۰۰۰تختخوابی خاتم، که پیش از این با عنوان خدمت جهادی بانک پاسارگاد از آن یاد کردهبود، گفت: این پروژه با انگیزههای اعتقادی برای عزت و سربلندی جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی آغاز شده و با همکاری یکایک مسئولان، این خیر عظیم با سرعت بیشتری پیش میرود. بیشک اگر انشاءالله این پروژه به ثمر برسد، اثر وضعی بسیار شایانی در خدمات سلامت در کل کشور خواهد داشت.
وی افزود: به عبارتی، توقع مردم و خریداران خدمت همتراز خدمتی میشود که در این بیمارستان ارائه خواهد شد. بنابراین مهندسی ما تغییر خواهد کرد؛ نه تنها در بخش معماری که در بخش تأسیسات و خدمات پزشکی و استفاده از فناوریهای نوین، از خدمات الکترونیک تا رباتیک شدن بسیاری از خدمات مانند اعمال جراحی، این تغییرات انجام میگیرد و به ارتقای دانش و مهارت مردم هم کمک خواهد کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن ابراز خرسندی از ایجاد یک پایگاه علمی در قم، عنوان کرد: با توجه به جاذبههای قم جای چنین خدمتی خالی بود و با این سرمایهگذاری، این شهر میتواند قطب گردشگری سلامت نیز باشد. ان شاءالله کمکهای همهی عزیزان در استانداری، شهرداری، شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و سایر دستگاهها مستدام باشد تا این پروژه سریعتر به ثمر بنشیند.
دکتر هاشمی در پایان با آرزوی سلامتی و توفیق بیشتر برای دکتر قاسمی، افزود: این بیمارستان پروژهی بینظیری در سطح کشور است و این کار با ارزش، صدقه جاریهای است که خداوند انشاءالله از شما قبول کند.
در این مراسم همچنین دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد در سخنانی اظهار داشت: روحیهی دکتر هاشمی بیشترین و بهترین مشوق بود برای اینکه بتوانیم به این میدان بیاییم. امیدواریم با احداث ۷۰۰۰تخت بیمارستانی، به مردم شریف کشور خدمت کنیم و اولین بیمارستان بتواند فرایند ساخت و بهرهبرداری از دیگر بیمارستانها را تسریع کند.
دکتر مخبر مدیرعامل هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد، پیرامون ویژگیهای ممتاز بیمارستان ۱۰۰۰تختخوابی خاتم قم تصریح کرد: بیمارستان در سه قطب آموزشی، سلامت-درمانی و قطب خدمات-رفاهی طراحی شده و در حال ساخت است. قطب درمانی و سلامت شامل بیمارستان یکهزار تختخوابی، کلینیکها، باغ گیاهان دارویی، اورژانس هوایی و مرکز توریسم سلامت و طب ورزشی است.
وی افزود: قطب آموزشی از دانشگاه علوم پزشکی، فضاهای کمک آموزشی و خدماتی، مهد کودک و دبستان، خوابگاه و مجموعه ورزشی و رفاهی دانشگاه تشکیل میشود و قطب خدماتی و رفاهی، از بخشهایی نظیر هتل توریسم سلامت، مهمانسرا برای اقامت همراهان بیمار، مجموعه ورزشی چند منظوره، سوئیت اقامتی کارکنان، تالار پذیرایی و رستوران، پارک و بوستان، مرکز مدیریت، نگهداری و پشتیبانی، کتابخانه، مسجد، سالن اجتماعات، پارکینگ و سایر فضاهای جنبی تشکیل میشود.
مدیرعامل هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد در خصوص مشخصات بیمارستان هزار تختخوابی خاتم قم افزود: طراحی این بیمارستان بر اساس آخرین استانداردهای اروپا انجام گرفته و نوع سازهی آن، اسکلت فلزی به همراه هسته بتنی(دیوارهای برشی) است که در ۶طبقه به همراه دو طبقه زیرزمین ساخته میشود. بیمارستان شامل سه بلوک بوده و طراحی آن براساس بیمارستان سبز و روش درمانی بر اساس آخرین تجربیات جهانی به روش کلینیک غیر متمرکز شکل گرفتهاست. در سیستم رختشویخانه و سیستم دفع فاضلاب بیمارستان از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا، بدون دخالت انسانی به دلایل بهداشتی و بدون آلودگی محیطزیستی بهره گرفته شده است. طراحی و سازههای بیمارستان به نحویاست که در حین و بعد از زلزله بدون وقفه به عملیات خود ادامه میدهد و در برابر زلزله کاملاً ایمن است.
شایان ذکر است این بیمارستان به عنوان یکی از پیشرفتهترین مراکز ارائه همزمان خدمات پزشکی، درمانی و آموزشی، با برخورداری از بالاترین سطح استانداردهای درمانی و سلامت در سطح کشور، در جایگاه نخست توسعه سازمانیافته در نظام سلامت و آموزشی پزشکی قرار خواهد گرفت و ضمن کاربریهای درمانی، کاربری آموزش عالی با تأسیس دانشگاه علوم پزشکی و ظرفیت پذیرش سالانه ۳ هزار دانشجو و همچنین کاربری اقامتی و تفریحی با احداث هتل و ارائه خدمات گردشگری، سلامت و اسکان کادر درمانی و آموزشی نیز انجام خواهد پذیرفت.
بیمارستان خاتم، دارای بخشهای قلب و عروق، گوارش، ژنیکولوژی و زایمان، کودکان، ریه و بیماریهای تنفسی، داخلی، مغز و اعصاب، غدد، ارتوپدی و تروما به همراه اتاقهای جراحی، اورژانس، آندوسکوپی، آزمایشگاه، تصویربرداری، فیزیوتراپی، مراقبتهای ویژه، دیالیز، کلینیک مراقبتهای پس از جراحی، پزشکی هستهای و پرتودرمانی خواهد بود و با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی؛ ۶۰% ظرفیت این بیمارستان با تعرفه دولتی فعالیت خواهد کرد.
عملیات ساخت این بیمارستان از اواخر بهمن ماه سال ۹۴ آغاز شده و در حال حاضر ۸۰۰ کارگر و مهندس در سه شیفت در طول شبانه روز در این پروژه، فعالیت دارند تا در بهار ۱۳۹۸ به بهرهبرداری برسد.
mehrnews.com/news/4264451